Напевно, багато хто з вас знають або навіть готували торт Червоний оксамит, можливо навіть за нашим рецептом 🙂 А сьогодні ж я поділюся з вами рецептом неймовірно смачних капкейков “red velvet”, які обов’язково увійдуть в категорію “улюблена випічка”!

Інгредієнти:

Тісто для капкейків

Кількість капкейков – 12 штук
Яйця – 2 шт
Борошно – 160 г
Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л
Сода – 1 ч.л
Какао – 4 ч.л.
сіль – щіпка
ванільний цукор – 2 ч.л
масло вершкове – 60 г
цукор – 200 г
масло рослинне – 120 мл
лимонний сік – 0,5 ч.л
барвник гелевий червоний – 2 ч.л.
кефір / пахта – 120 мл

Крем для капкейків

сир вершковий – 300 г
вершки 33% – 200 г
пудра цукрова – 100 г

Приготування:

Яйця кімнатної температури розділити на білки і жовтки. Білки збиваємо на високій швидкості міксера до м’яких піків близько 2-3 хвилин

Борошно просіваємо разом з кукурудзяним крохмалем. До речі, вибирайте саме кукурудзяний крохмаль, так як на відміну від картопляного, перший зробить бісквіт вологішим і не дасть зайвого запаху у випічку. Крохмаль можна купити в магазині для кондитерів “Два зайця”.
Додаємо до борошна соду, какао, сіль і ванільний цукор. Про соду: сода повинна бути спеціалізована для випічки, не в радянській упаковці на 500 г, а в пакетиках по 10-20 м У нас в магазині можна купити чудову соду від Dr.Oetker.

Окремо в мисці збиваємо вершкове масло кімнатної температури, до побіління, поступово додаємо цукор, збиваємо до однорідності ще близько 2 хвилин. Перемішуємо спатулою масу і додаємо сюди ж рослинне масло і ще разочок збиваємо на високій швидкості.

Збите масло з’єднуємо з жовтками і збиваємо на середній швидкості 2 хвилини. Додаємо лимонний сік і харчовий барвник. Так, в рецепті вказано 2 столові ложки. Це саме той об’єм, який необхідний для отримання насиченого червоного кольору ваших капкейків! Якщо боїтеся – зменшіть кількість барвника.

капкейки red velvet

Зменшуємо швидкість до мінімуму і всипаємо сухі інгредієнти, чергуючи їх з кефіром або пахтою. У тісто, що вводимо збиті білки, перемішуючи акуратно спатулой від низу до верху.

капкейки red velvet

У форму для капкейков на 12 штук викладаємо паперові стаканчики і розкладаємо готове тісто по формах.
Випікаємо в розігрітій до 180C духовці 20-22 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Як тільки капкейки випечені – дістаємо з духовки і викладаємо на решітку. Уже, напевно багато хто знає, що решітка – необхідний інструмент для господині. Навіщо вона потрібна? Викладаючи на неї готові гарячі бісквіти ви даєте можливість повітрю циркулювати навколо і всередину бісквітів. Це допомагає виробу зберегти легкість і насиченість.

Поки наші капкейкі остигають, займемося кремом. У миску складаємо всі інгредієнти для крему. Обов’язково слідкуйте щоб сир і вершки були охолодженими! Збиваємо все спочатку на низьких, потім на найвищих обертах. Якщо температура правильна – маса спочатку стане однорідною, потім загусне до жорстких пік.

Остиглі капкейки прикрашаємо кремом і посипаємо улюбленими посипками.

капкейки red velvet

Абсолютно пориста і повітряна текстура капкейків – неперевершений результат!

Інші рецепти